Nieuwe BDÜ-cursussen voor technische vertalers

De Duitse beroepsvereniging van tolken en vertalers (BDÜ) biedt twee interessante meerdaagse cursussen voor technische vertalers aan.

Van 10 t/m 12 september 2015 vindt weer het jaarlijkse Technik Seminar plaats in samenwerking met de universiteit van Hildesheim. Het thema is dit keer Inleiding in de Elektrotechniek. Ervaren deskundigen laten vertalers kennismaken met de basisbeginselen van de elektrotechniek en gaan in op de terminologie en op specifieke vertaalkwesties waarmee vertalers bij teksten over dit onderwerp te maken krijgen.

De cursus is geschikt voor beginnende en ervaren vertalers die Duits en Engels spreken. Aan het einde van elke dag wordt ook nog een keer alles in het Frans samengevat. Ook niet-leden kunnen zich voor de cursus aanmelden.

Ik heb afgelopen jaar aan het Technik Seminar deelgenomen en kan de cursus van harte aanbevelen. Lees hier mijn verslag.

Meer informatie en aanmelden hier.

Wie schlau bist du(c) BDÜ

Op 4 oktober 2015 wordt in Heidelberg de cursus Energietechnik 1: Solartechnik aangeboden. Een week later vindt deel 2 Energietechnik 2: Windkraftanlagen plaats. De cursussen kunnen los of als combicursus worden geboekt.

Beide cursussen zijn zeer praktijkgericht en behandelen naast technische aspecten, ook regelgeving en de integratie van duurzame energieconcepten in de bestaande infrastructuur.

Ook deze cursussen zijn toegankelijk voor niet-leden.

Meer informatie en aanmelden hier.