Brandenburg viert Dag van de Duitse Eenheid in Den Haag

Op 2 en 3 oktober brengt minister-president Dietmar Woidke van de deelstaat Brandenburg een bezoek aan Nederland in het kader van de Dag van de Duitse Eenheid. Brandenburg presenteert zich regelmatig in het buitenland om het interesse van potentiële investeerders, maar ook toeristen en culturele instellingen voor de veelzijdige deelstaat te wekken. De keuze viel dit keer op Nederland vanwege de sterke economische en culturele banden die het land van oudsher met de deelstaat heeft. Nederland heeft op dit moment 42 investeerders en behoort daarmee tot de landen die zich het sterkts in Brandenburg engageren.

Op het programma staan o.a. een ontmoeting tussen Dietmar Woidke en premier-minister Mark Rutte, een optreden van Herman van Veen met het Duits Filmorkest Babelsberg, een straatvoetbaltoernooi met de Brandenburgische Sportjugend en een ondernemersreis van een twintigtal Brandenburgse ondernemingen uit diverse branches.

Meer informatie in het Duits op www.denhaag.brandenburg.de en in het Nederlands op de Website van de Duitse ambassade in Den Haag