Succesvol internationaal zakendoen door het gebruik van talen

Een speciale website van de Europese Commissie biedt interessante informatie over de voordelen van talen bij het zakendoen. Op de website kunt u de succesverhalen van een aantal mkb’s lezen, die met vernieuwende taalbeleidsstrategieën hun omzet hebben vergroot en een internationale doorbraak hebben bereikt. Verder vindt u er concrete tips voor het bereiken van succes evenals onderzoeksresultaten die aantonen dat bedrijven met een heldere taalstrategie hun omzet met 10 tot 25% kunnen vergroten. Handig zijn tevens de per land gesorteerde links naar nationale en regionale ondersteunende diensten. Ten slotte kunt u op de website een kleine test doen om te ontdekken waar uw bedrijf op dit moment staat met betrekking tot het toepassen van taalstrategieën.

Bezoek de website Talen maken de zaak van de Europese Commissie