32% van de Nederlanders koopt niets bij online winkels zonder Thuiswinkel Waarborg

Uit een onderzoek van het Nederlandse opinieonderzoeksbureau TNS NIPO onder ruim 300 PC-bezitters van 18 jaar en ouder is gebleken dat 32% geen aankoop doet bij een webwinkel zonder Thuiswinkel Waarborg. De Thuiswinkel Waarborg is het kwaliteitskeurmerk van de belangrijkste belangenvereniging van webwinkeliers in Nederland: Thuiswinkel.org.
Het keurmerk wordt ondersteund door de Nederlandse consumentenbond en heeft een hoge mate van bekendheid onder onlineshoppers. 74% zegt eerder iets bij een winkel met Thuiswinkel Waarborg te kopen, dan bij een winkel die dit keurmerk niet voert.

Bronnen:

TNS Nipo (2011), Onderzoek TNS NIPO naar thuiswinkelgedrag en de bekendheid van het Thuiswinkel Waarborgkeurmerk in Nederland. Onderzoek lezen.